Figenmarmelade med rørsukker

2017-07-31
  • Forberedelsestid: 40m
  • Tilberedningstid: 50m
  • Samlet tid: 1:30 t

Fichi allo zucchero di canna

Figner er rigtig gode at lave marmelade af og så er det en god måde at gemme lidt af sommeren til senere på året, hvor der er brug for at tænke på de varme sommerdage.

Ingredienser

  • 1,5 kg modne grønne figner
  • 2 citroner
  • 1,2 kg rørsukker
  • 2-3 stk stjerneanis
  • 200 ml vand

Vejledning

Trin1

Tør fignerne, hvis de er fugtige. Skær dem herefter forsigtigt i tern. Kom dem herefter i en gryde sammen med saften fra citronerne og vandet.

Trin2

Varm forsigtigt op og lad det koge ved svag varme indtil fignerne er blevet bløde.

Trin3

Tilsæt sukker og fortsæt med at koge ved svag varme, samtidig med at der røres regelmæssigt i gryden. Tilsæt stjerneanis, skru op for varmen og lad det koge i 5 - 10 minutter indtil det har en passende konsistens.

Trin4

For at finde ud af om marmeladen har den rigtige konsistens, kan du komme en klat marmelade på en tallerken og se om den stivner hurtigt, hvis ikke så kan du koge den et par minutter længere.

Trin5

Skrab forsigtigt eventuelt skum væk fra marmeladen, og rør den godt. Fjern stjerneanus. Lad den herefter hvile i ca. 20 minutter. I mellemtiden kan du klargøre glassene, ved at skolde dem i kogende vand og skyl dem med Atamon.

Trin6

Fordel marmeladen i glassene, og sæt låg på med det samme. Tør dem evt. med en våd klud, hvis der er løbet lidt marmelade ved siden af. Sæt glassene til afkøling, opbevar dem et mørkt og køligt sted.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close