Caponata

2018-08-05
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 30m
  • Samlet tid: 60m
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

Caponata semplice

Den kendte sicilianske ret Caponata, findes i mange forskellige variationer men de primære ingredienser i retten er aubergine og tomater. Det er en ret som er udelukkende baseret på grøntsager og spises som tilbehør, og er velegnet at spise både varm og kold. Kan med fordel spises kold på en skive ristet brød.

Denne version er en enkel version, og indeholder ikke oliven som mange opskrifter på caponata normalt gør. Andre versioner omfatter også pinjekerner eller mandler, det er helt op til smag og behag.

Ingredienser

  • 8 store tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 aubergine
  • 2 zucchine
  • 2 mellemstore løg
  • Basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Vejledning

Trin1

Rens grøntsagerne, pil løgene og skær enderne på aubergine og zucchine fra. Stilk og kernehuset fjernes fra den røde peber. Skær grøntsager undtagen løg, i tern af samme størrelse. Snit løgene fint og kom det i en dyb pande med olivenolie, og lad dem stege gyldne.

Trin2

Tilsæt auberginetern og lad dem stege til de er gyldne på ydersiden. Tag aubergine og løg op og læg til side til senere.

Trin3

På samme pande steges zucchinitern sammen med peberfrugt, lad dem stege i ca. 15 minutter ved svag varme. Tilsæt de stegte aubergine, tomater i tern og lad det koge i ca. 15 minutter.

Trin4

Tilsæt salt og peber, lad det koge i ca. i minuts tid. Sluk for varmen og lad det køle ned. Serveres lunt med hakket frisk basilikum.

Trin5

Caponata'en kan også kommes på skoldede henkogningsglas og opbevares i køleskabet i et par uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close