Asparges med æg
Asparagi alla Bismarck
Denne helt enkle ret er en klassiker i Italien, og serveres som forret. I Danmark vil du også kunne servere disse asparges som tilbehør til en let sommermiddag. Eller måske som enkel og nem frokost.
Asparges med æg
Ingredienser
- 1 kg friske grønne asparges
- 8 æg
- 2-3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Knæk den tørre og lyse ende af asparges, du skal kunne knække enden af uden modstand. Kog asparges i lidt vand i ca. 10 minutter, de skal ikke være helt udkogte - der må gerne være modstand i dem.
- Kog æggene i 3-4 minutter til de er blødkogte, hvis du har mod på det kan du også vælge at lave pocherede æg. Pil skallen af æggene.
- Anret de kogte asparges på 4 tallerkner, stænk dem med olivenolie og fordel de kogte eller pocherede æg ovenpå. Lav et snit i den ene ende af æggene, så blommen flyder ud. drys med salt og peber, server straks.