Spaghetti med hvidløg, olie og peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

En klassisk ret som kendes fra flere af Italiens regioner som blandt andet Toscana, Lazio og Sicilien. En super enkel og nem ret at tilberede, udelukkende baseret på naturens råvarer som hvidløg, olivenolie og peperoncino.

Spaghetti med hvidløg, olie og peperoncino

Ret Primo
Køkken Lazio, Sicilien, Toscana
Søgeord hvidløg, peperoncino, spaghetti
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 350 gr spaghetti
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • Revet Parmesanost
  • 4 spsk olivenolie extra vergine
  • 1/2 peperoncino

Sådan gør du

  1. Pil hvidløgsfedene, og halver dem på den lange led. Varm en sjat olie i bunden af en pande, tilsæt hvidløg og drys med fintsnittet peperoncino, hvor kernerne er fjernet.
  2. Lad det stå et par minutter ved svag varme, mens der røres ind i mellem, tilsæt en smule salt.
  3. I en gryde med kogende vand, koges spaghetti til den er kogt i henhold til anvisninger på pakken. Hæld vandet fra spaghetti'en, gem lidt af kogevandet. Fjern hvidløgsfedene fra pande, og tilsæt 1 stor skefuld af kogevandet, hvorefter den kogte spaghetti fordeles på panden.
  4. Snit persillen fint, fordel spaghetti på et stort fad og drys med persille. Serveres med revet parmesan.
Del: