Cremet suppe med asparges

Zuppa di asparagi

Det er bare med at bruge de friske grønne asparges som sæsonen byder på. Her er de sprøde asparges brugt til en cremet suppe som kan bruges enten til forret eller som hovedret med et godt brød til.

Asparges-hvide og groenne

Cremet suppe med asparges

Ret Primo
Søgeord asparges, aspargessuppe, melonsuppe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 700 gr friske grønne asparges
  • 300 gr kartofler
  • 15 gr smør
  • 4 forårsløg
  • 1 løg
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rens forårsløgene, skær roden af samt den grove del af toppen. Skær dem i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skyl asparges og knæk den tørre ende af, og skær asparges i små stykker. Pil løg og snit dem fint, steg løget let gyldent i en gryde med smør i ca. 5 minutter. De må ikke blive brune.
  3. Tilsæt asparges og kartofler, sammen med 1 liter vand - lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag asparges op og lad kartoflerne koge yderligere 10 minutter. Gem en tredjedel af aspargesene og aspargestoppene til senere.

  4. Kog de kogte kartofler, forårsløg og asparges i en blender eller foodprocessor, og blend til det har en flydende konsistens uden klumper. Hæld suppen tilbage i gryden, ved svag varme uden at det koger.
  5. Tilsæt fløden og lad det stille komme op til kogepunktet. Fordel suppen i varme suppeskåle, fordel de kogte aspargestykker og toppe i skålene. Drys med lidt friskkværnet sort peber og server med brød til.

Del: