Zabaglione

Zabaglione

En helt klassisk dessert og elsket af mange, en velsmagende dessert hvor du selv kan variere hvilken likør du foretrækker, hvilket også giver flere variationsmuligheder.

Istedetfor den traditionelle Marsala, kan for eksempel prøve med Madeira, Portvin, Vin Santo eller hvad med Moscato – mulighederne er mange.

En frisk og lækker sommervariation er, at bruge sommerbær som hindbær, jordbær, brombær, ribs mv. i portionsglas og fordele zabaglione-cremen henover.

Zabaglione

Ret Dolci
Søgeord amaretti, zabaglione
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 æggeblommer
  • 160 gr sukker
  • 100 ml likør - Marsala

Sådan gør du

  1. I en skål piskes æggeblommerne med sukkeret, til det har en luftig og cremet konsistens, med en hvid farve.
  2. Over vandbad tilsættes lidt efter lidt likøren, samtidig med at piskes godt så at det bliver en cremet og luftig konsistens. Vandet i vandbadet må ikke koge !!
  3. I 4 portionsglas fordeles forsigtigt zabaglione-cremen, glassene sættes herefter på køl. Lige inden servering fordeles knuste makroner over cremen i glassene, pynt med en hel makron og server straks.
Del: