Italienerne drikker mere øl
En undersøgelse foretaget ved rundspørge i den italienske befolkning viser, at italienerne faktisk drikker mere øl i løbet af en weekend end de drikker vin, når de går ud og spiser.
Undersøgelsen blev gennemført blandt 450 personer mellem 18 og 44 år. Med i undersøgelsen indgik også om øllets kvalitet og om udvalget spillede en rolle for om valget stod på øl eller vin.
Resultatet af undersøgelsen viste, at 51,5% ville vælge en god øl fremfor vin, og mente at øl i dag har et langt bedre omdømme end for bare 5 år siden.
Det er da heller ikke ualmindeligt, at opleve på de lokale ristorant’er at hovedparten af gæsterne drikker øl til maden, og kun ved festlige begivenheder drikker vin.
Det er ikke kun på restauranterne, at øl bliver mere populært – mange mødes mere og mere for at nyde et glas øl efter arbejde eller skole.
Desuden er udenlandsk øl kommet mere frem, og både ølsmagninger og bøger om øl vinder også godt frem i dette ellers vindrikkende land.
Italienerne er glade for de mørke øltyper, hvilket der ikke bliver produceret så meget af i Italien. Den italiensk-bryggede øl er en let og lys øl – på linie med en dansk pilsner, og er utrolig velegnet i den sydlandske varme hvor den er dejlig frisk og læskende. Et par gode bud på italiensk øl kan blandt andet være mærkerne; Menabrea og Moretti.
Udenlandske øltyper, blandt andet belgiske specialøl er ved at blive udbredt på cafeer og restauranter, hvorimod tyske og danske øl oftest er at finde i mange supermarkeder.
I for eksempel Norditalien findes enkelte mindre bryggerier som eksperimenterer med dereseget øl, blandt andet med tilsætning af lokal frugt og urter for at give smag til øllet – hvilket giver rigtig gode og smagfulde øltyper, så de kan så absolut godt anbefales.