Mandler og pistacienødder på bordet
Hvis du gerne vil forebygge sukkersyge og kræft, så skal du spise pistacie og mandler.
Det er i hvertfald rådet fra en amerikansk forskningsgruppe som har haft til formål at undersøge om pistacienødder havde en beskyttende effekt på hjertekar-sygdomme.
Resultatet af undersøgelsen har vist, at pistacienødder indeholder et lavere niveau af kalorier end forventet, og noget af det fedt som findes i nødderne er i en form som hurtigt optages af vores organisme.
Konklusionen på undersøgelsen er, at et dagligt indtag af pistacienødder på 43 – 85 gram er med til at nedsætte risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme.
Undersøgelsen blev gennemført på 16 voksne forsøgspersoner, som alle havde et sundt helbred, personerne blev bedt om at følge en specifik kostplan som blandt andet indeholdt en fastlagt daglig mængde pistacienødder. Undersøgelsen viste at ikke alle fedtstofferne i pistacierne bliver optaget og brugt af vores krop, og det nyttige energiniveau i nødderne er meget lavt.
Derudover har pistacienødderne også en beskyttende effekt mod kræft, og det er blandt andet antioxidanterne og en bestemt form for E-vitamin som findes i nødderne, fungerer som barriere mod især kræft.
Andre nødder som har lignende virkning er blandt andet mandler og jordnødder som er med til at beskytte mod sukkersyge. Amerikanske undersøgelser har vist at personer som regelmæssigt spiser mandler er mindre følsomme overfor insulin og er mere modstandsdygtige. Blandt andet jordnødder hjælper musklernes celler med at absorbere det sukker som findes i blodet.
Pekannødder hjælper på kolesterolniveauet, de er nemlig med til at reducere kolesterolet, takket være deres indhold af antioxidanter. Rent faktisk kan kolesterolniveauet nedsættes med hele 33% og herved nedsætte risikoen for blodpropper, blot ved regelmæssigt at spise pekannødder.
Konklusionen?
Den er vist lysende klar – et dagligt indtag på mellem 60 til 70 gram nødder, mandler eller pistacier er med til at reducere risikoen for hjertesygdomme med 30%.
Så det er bare med at få byttet slikskålen ud med en skål fyldt med sunde nødder, hvis du vil være med til at forlænge dit liv.
Den gennemsnitlige levealder for italienere er da også højere end for danskere, det er blandt andet det naturlige indhold af nødder i kosten som er med til at sørge for at italienerne lever sundere og længere.
Nødder som mandler og pistacier indgår som en helt naturlig del af det italienske køkken og bruges både til pasta, kødretter og desserter, derudover er italienerne også meget glade for at spise nødderne i deres naturlige form.