Vandmelon – sommerens tørstslukker
I den varme sommertid skal der væske til, uanset om det er ved at drikke det i flydende form eller at spise en masse frugt og grønt.
En af de rigtig gode måde at slukke tørsten på er ved at spise en frisk og saftig vandmelon. Der findes mange forskellige måder som man kan spise en vandmelon. Den kan for eksempel bruges i skiver, i frugtsalat, som sorbet eller is, til marmelade(godt nok ikke specielt brugt i Danmark), gele og ikke mindst som saft lige til at drikke. Vandmelonen er da helt klart også en af italienernes foretrukne tørst-slukkere i sommerens mange og meget varme varme måneder. Så det er helt almindeligt at se italienere komme ud fra et supermarked eller grønthandler med en stor vandmelon under armen.
Vandmelon er kendetegnet ved sin tykke mørkegrønne skræl, form som en stor kanonkugle, det røde saftfulde kød og især de utrolig mange kerner, som børnene blandt andet kan bruge til fantasifulde halskæder.
Meloner indeholder en del vand, og som navnet siger indholder vandmelonen ikke meget andet end vand og naturligt sukker. Dens indhold af kalorier er meget lavt, men derimod fyldt med mineraler og antioxidanter. Vandmelonen findes også i en miniature-størrelse, med tyndere skræl, større sukkerindhold og fri for de mange irriterende kerner.
Vandmelonen stammer oprindeligt fra Afrika, nærmere bestemt Kalahari-ørkenen hvor den efter sigende skulle være blevet opdaget af den opdagelsesrejsende sir David Livingstone. Ifølge den ægyptiske religion blev den født fra en kerne fra guden Seth, og blev brugt til at lægge i gravene hos døde faraoer, som mad til livet efter døden.
Melonen fandt sin vej til Europa i det 12. århundrede formodentlig med arabiske handelsfolk.
En nem måde at spise en vandmelon er, ganske enkelt skære den i skiver, og herefter i trekanter som er nemme lige at spise af – så bare spise løs, Det kan være en fordel at have en tallerken i nærheden til kernerne – det er ikke alle som helt glade for de mange kerner.
Du kan også prøve en lækker vandmelon smoothie.