Det italienske køkken

nutella, nutella, nutella

De fleste danskere kender glassene med det brune, cremede smørepålæg – Nutella. Mange tror fejlagtigt, at dette brune pålæg kommer fra Tyskland, da man jo kan købe det til ingen penge i de fleste tyske grænsebutikker. Men virkeligheden er, at nutella kommer oprindeligt fra Piemonte i det nordlige Italien, hvor det produceres fra de mange hasselnødder som dyrkes i området.

Nutella produceres af virksomheden Ferrero som også kendes for deres Ferrero Rocher, små kugelrunde chokolader med fyld af nougatcreme og en hel hasselnød i midten. Nu er det ikke kun chokolade-produkter som laves hos Ferrero – selvom de har mange forskellige, de fleste kender også de små æsker med Tic-Tac, pastillerne i hvid og orange som lige kan hældes ud af åbningen i låget.

Nogle af Ferrero’s andre produkter er nok mest kendt hos børnen, nemlig Kinder æg og mælkesnitten. I Italien sælges også iste og sorbet af mærket Gran Soleil.

Tilbage til nutella’en som er blevet et kæmpe, for ikke at sige gigantisk hit og salgsvare. Det karakteristiske glas fåes nu i helt bittesmå glas og helt op til glas med 3 kilo nutella. Og det seneste er krus, hvor hanken er formet som n’et i navnet.

Nedenstående udvalg blev fundet i et supermarked som åbenbart lige havde nutella-tema.

Nutella1

Nutella2

Relaterede indlæg

Back to top button