Hvad er gnocchi ?

Hvordan laver man egentlig gnocchi ? og hvad er så gnocchi spørger du nok – det er en helt enkel form for pasta som oftest er baseret på kartofler men kan sagtens være lavet på semolina-mel, eller for den sags skyld gamle brødkrummer.

Gnocchi er en traditionel ret og består grundlæggende af kogte kartofler, en grøntsag som altid har været en billig afgrøde så det har været et nemt valg at bruge kartoflen som grund-element i denne tidlige form for pasta. Tilbehøret til gnocchi kan i bund og grund være hvad der er til rådighed i køkkenet

Hvis du går en tur i supermarkedet eller den lokale købmand i Italien, vil du kunne finde mange forskellige typer af gnocchi men den kartoffelbaserede er nu engang den klassiske og den som italienerne foretrækker.

Enhver italiensk husmor med respekt for sig selv vil have sin helt egen opskrift på gnocchi som er gået i arv fra generation til generation, og som kan varieres med forskellige ingredienser og tilbehør.

Du kan blandt andet finde gnocchi lavet med spinat, med hasselnødder, semuljemel eller sågar kastanjemel – det er nu engang kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan variere dine gnocchi’er.

Her finder du basisopskriften – Klassiske gnocchi på hvordan du selv kan lave dine egne gnocchi med kartofler. De færdige gnocchi kan serveres med en god pesto, halverede cherrytomater og revet parmesanost.

Gnocchi med salvie

Andre artikler

Back to top button