Kirsebærtid…..

Så er det kirsebærtid i Italien og træerne langs vejene bugner af disse små, sødmefyldte, indbydende højrøde bær.

Det er da heller ikke for ingenting at Italien er kendt for sine kirsebær, det er her man kan finde de fine amarene-bær i en dejlig sukkerlage, kirsebærmarmelade eller anvendt i en likør.

Blandt de førende områder for produktion af kirsebær i landet skal man finde Puglia helt nede i hælen, herefter Basilicata, Campania, Veneto og Emilia Romagna. Piemonte følger også godt med idet der i regionen findes mange bakkede områder med rigtig gode forhold for kirsebær. Der findes da også en enkelt type kirsebær, Ciliegia IGP di Marostica fra provinsen Vicenza, der som de eneste i landet har opnået at få deres helt egen kvalitets godkendelse, den såkaldte IGP-klassifikation og det er noget af en anerkendelse på de kanter skal det lige siges.

I mange af de kirsebær-dyrkende provinser bliver der da også ligefrem afholdt fester hvor bærrene indgår i som hovedtema og anvendes i diverse spændende retter, en god anledning til at mødes og nyde lidt socialt samvær.

Kirsebær er rige på vigtige fibre, mineraler og vitaminer, og har en gavnlig virkning på vores tarmsystem og fordøjelsen. Så udover at smage så godt at man bare kan spise dem som slik, så er de faktisk også rigtig gode for din sundhed – så hold dig endelig ikke tilbage mens sæsonen er over os.

Andre artikler

Back to top button