Fødevarer

Blodappelsiner fra Sicilien

Vi kender blodappelsiner fra grønthandlerens hylder eller ser dem i supermarkedet, og de er så karakteristiske med deres gul-orange skal, så at man tydeligt kan se at det her er blodappelsiner, egentlig et meget praktisk design fra moder naturs side.

De italienske blodappelsiner dyrkes udelukkende på Sicilien, og dyrkningsområdet er koncentreret om provinserne Catania, Siracusa, Enna og Ragusa.

De almindelige appelsiner har fundet deres vej til Europa fra Arabien, men de mere søde og røde af slagsen har en lidt mere svævende fortid og formodes at komme fra Portugal og blevet taget med østover af handlende.
Blodappelsinerne har på Sicilien fundet deres tilholdssted og de har da også her helt optimale forhold for at gro. Her har jordbunden den perfekte sammensætning, træerne og deres frugter nyder godt af solskinnet og det varme klima – de sicilianske appelsiner vurderes da også at være de bedste appelsiner i Italien.

De sicilianske blodappelsiner findes i forskellige varianter blandt andet under betegnelserne Tarocco, Moro og Sanguinello(sangue betyder blod på italiensk).

Høsten af appelsinerne foregår helt og aldeles manuelt, og der holdes nøje øje med at frugten håndteres optimalt og at der ikke sker skade på frugten.

Blodappelsinerne er sødere end almindelige appelsiner, og mere bløde i konsistensen, skallen en smule tyndere og med et orange-rødt skær.

Relaterede indlæg

Back to top button