Brød med honning, rosmarin og pecorino
Pane con miele, rosmarino e pecorino
Et lækkert brød med smag af både sødme, salt og krydderi. Velegnet som tilbehør til en portion pasta eller en kødret.
Brød med honning, rosmarin og pecorino
Ingredienser
- 500 gr hvedemel
- 15 gr gær
- 3 dl vand
- 1 spsk sukker
- 60 gr revet Pecorino
- 30 gr Akaciehonning
- 7-8 kviste Rosmarin
- Olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt hvedemel, 25 gr olie og sukker. Ælt dejen godt sammen og fortsæt med at ælte i ca. 10 minutter.
- Læg dejen i en skål og skær et kryds i midten, lad dejen stå på et lunt sted og hæve tildækket i 1 time. Tilsæt herefter revet pecorino, hakket rosmarin og honning, og bland godt sammen.
- Del dejen i 2 portioner som trilles aflange, som holdes sammen i den ene ende og snoes rundt om hinanden, og enderne samles så at brødet danner en cirkel. Brødet kan også formes som et stort rundt brød.
- Lad brødet hæve tildækket i 30 minutter. Bag herefter brødet i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.