Hasselnødde-tærte
Torta di nocciole
En traditionel opskrift fra det piemontetiske køkken, og fra en region som netop er kendt for sine hasselnødder af høj kvalitet. Det er primært i den sydlige del af region, at der dyrkes hasselnødder og opskriften på hasselnøddetærte er en opskrift som går i arv gennem generationer.
Hasselnødde-tærte
Ingredienser
- 100 gr hvedemel
- 130 gr sukker
- 10 gr bagepulver
- 2 store æg
- 120 gr smør
- 200 gr ristede hasselnødder
- 1 stang vanille
- 2 spsk stærk kaffe
- 1 spsk rom
Sådan gør du
- Hak de ristede hasselnødder helt fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Smør en springform på indersiden og drys den med mel.
- Pisk æggene sammen med resten af sukkeret til det bliver lyst og tykt. Tilsæt to håndfulde hakkede hasselnødder sammen med det smeltede og afkølede smør.
- Herefter tilsættes hvedemel som er blandet med bagepulver, vanillekorn, afkølet kaffe og rom. Bland det hele godt sammen, hvorefter dejen hældes i den smurte form.
- Kagen bages i ovnen ved 175 grader, i ca. 30-40 minutter til kagen er hævet og sprød på toppen. Kagen kan pyntes med grofthakkede hasselnødder.