Hasselnødde-tærte

Torta di nocciole

En traditionel opskrift fra det piemontetiske køkken, og fra en region som netop er kendt for sine hasselnødder af høj kvalitet. Det er primært i den sydlige del af region, at der dyrkes hasselnødder og opskriften på hasselnøddetærte er en opskrift som går i arv gennem generationer.

Hasselnødde-tærte

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Torte
Køkken Piemonte
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 100 gr hvedemel
  • 130 gr sukker
  • 10 gr bagepulver
  • 2 store æg
  • 120 gr smør
  • 200 gr ristede hasselnødder
  • 1 stang vanille
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk rom

Sådan gør du
 

  • Hak de ristede hasselnødder helt fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Smør en springform på indersiden og drys den med mel.
  • Pisk æggene sammen med resten af sukkeret til det bliver lyst og tykt. Tilsæt to håndfulde hakkede hasselnødder sammen med det smeltede og afkølede smør.
  • Herefter tilsættes hvedemel som er blandet med bagepulver, vanillekorn, afkølet kaffe og rom. Bland det hele godt sammen, hvorefter dejen hældes i den smurte form.
  • Kagen bages i ovnen ved 175 grader, i ca. 30-40 minutter til kagen er hævet og sprød på toppen. Kagen kan pyntes med grofthakkede hasselnødder.

Andre artikler

Back to top button