Klassisk kastanjekage fra Toscana
Castagnaccio alla toscana
Den klassiske kastanjekage som stammer fra Toscana, er en traditionel kage fra området og tilberedes med kastanjemel og fyldes med for eksempel rosiner, pinjekerner samt drysses med rosmarin.
Kastanjekage fra Toscana
Ingredienser
- 550 gr sigtet kastaniemel -kan købes fra sidst på efteråret til hen på foråret, da melet har begrænset holdbarhed
- 200 ml mælk
- 250 ml vand
- 1 spsk sukker
- 5 spsk olivenolie
- 60 gr pinjekerner
- 4-5 kviste frisk rosmarin
- Salt
Sådan gør du
- I en skål blandes kastanjemel med mælkog vand, og dejen blandes godt sammen. Sørg for at der ikke er klumper.
- Tilsæt sukker og salt. Rør dejen sammen - den vil være temmelig flydende. Smør en springform på 24 cm i diameter med olie, og fordel dejen i formen.
- Fordel pinjekerner på dejen, tryk dem lidt ned i dejen, til sidst drysses rosmarinbladene over kagen. Kagen bages i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter. En variant af kagen, bruger rosiner sammen med pinjekerner ovenpå kagen.