Pesto med ramsløg
Pesto di aglio orsino
Pesto på ramsløg er lækkert til en portion pasta, ramsløgene giver det ekstra pift af hvidløg. Når du alligevel er i gang, så kan du lige så godt lave en større portion, så er der også til familie og venner.
Ramsløg findes i foråret i mange danske skove, og du er ikke i tvivl om det er ramsløg for de har en markant duft af hvidløg. Bladene er tynde og store, og med fine hvide blomster – i madlavning er det dog kun bladene som anvendes.
Pesto med ramsløg
Ingredienser
- 50 gr ristede pinjekerne
- 50 gr friske ramsløg
- 125 ml olivenolie extra vergine
- 25 gr revet Parmesan
- Salt
Sådan gør du
- De ristede pinjekerne hakkes fint. Skyl ramsløg, fjern stilken og hak bladene fint.
- Blandes sammen med olivenolie, pinjekerner, revet parmesan, peber og lidt salt. Røres til en ensartet, cremet konsistens. Opbevares i et glas med låg, og hæld olivenolie over.
- Pestoen kan holde sig på denne måde i køleskabet i en uge, sørg for hver gang du har brugt af pestoen at hælde olivenolie over det som er tilbage i glasset.