Hvordan laver man en basis tomatsalsa ?
En god tomatsalsa er en af de vigtigste bestanddele i det italienske køkken og anvendes i et utal af forskellige retter, men er også supernemt som tilbehør til en omgang pasta. Tomatsalsaen er grundbestanddel i rigtig mange italienske retter, herunder nok primært pastaretter, men også til pizza og kødretter.
En portion pasta med en god hjemmelavet tomatsalsa, italiensk brød samt et godt glas vin er et enkelt og samtidig lækkert måltid som nok skal mætte.
Tomatsalsaen er en af grundstenene i det italienske køkken, og enhver italiensk husmor har sin helt egen opskrift som er en velbevaret hemmelighed og som gives videre fra generation til generation, uden at der på nogen måde ændres i opskriften. Det er vigtigt at tage sig tid til lave det fra bunden og ikke haste igennem for at få en hurtig ret. Det italienske køkken kræver tid, mange retter herunder en tomatsalsa kræver tid til forberedelse og tid til at koge ind for at få den rigtig smag og konsistens.
En traditionel tomatsalsa består af helt enkle råvarer som løg, hvidløg, tomater og olivenolie. Du kan herefter vælge at tilsætte forskellige krydderier for at variere smagen. Du kan blandt andet tilsætte chilipeber for at få en stærkere variant som bruges til pasta arrabiata.
I denne opskrift er der tilsat friske basilikumblade, som kan udelades hvis dette ønskes.
Tomatsalsa
Ingredienser
- 1 mellemstort løg
- 1 fed hvidløg
- 425 gr svarende til 1 dåse flåede og hakkede tomater
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- Olivenolie
- 10 blade frisk basilikum
Sådan gør du
- Rens løg og hvidløg for skræl samt skær top og bund fra, snit løget fint.
- I en bredbundet gryde varmes olivenolie, løg og det hele fed hvidløg tilsættes. Lad løget blive gyldent, fjern hvidløgsfedet fra gryden.
- Tilsæt de flåede, hakkede tomater, sukker(for at kompensere for syrligheden i tomaterne), salt og peber. Lad tomatsalsaen stå ved svag varme i 10 minutter.
- Herefter tilsættes de skyllede, tørre og groftsnittede basilikumblade, og lad salsaen småsimre i yderligere 10 minutter.Salsaen er nu klar til at blive serveret til en portion pasta med friskrevet ost