Appelsinmarmelade

Marmellata di arance

Appelsiner er fulde af C-vitaminer og så har de bare en flot farve, så hvorfor ikke gemme dette i en lækker marmelade som kan spises i løbet af de mørke vintermåneder.

Appelsinmarmelade

Ret Henkogning
Søgeord appelsin, marmelade
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 1,5 kg appelsiner
  • 1 citron
  • 750 gr sukker
  • 3 dl vand

Sådan gør du

  1. Vask appelsiner og citron, skær skallen af og fjern de hvide hinder som giver en bitter smag i marmeladen. Skær appelsiner, citron og skal i fine stykker. Hvis du ikke orker at skære det i hånden, kan du bruge en foodprocessor.
  2. Kom skal og frugtkødet fra appelsiner og citron i en gryde med vand og sukker, og lad det koge til det tykner ved svag varme i ca. 30-40 minutter.
  3. Hæld marmeladen på skoldede og Atamon-skyllede glas, sæt låg på med det samme.
Del: