Cuzzupe – Sødt påskebrød fra Calabrien

Cuzzupe di Pasqua

Det italienske køkken vrimler med opskrifter på påskemad, dette er opskriften på det traditionelle søde påskebrød fra Calabrien. Brødet er kendetegnet ved at hele æg med skal, bages ind i dejen.

Cuzzupa

Forb. tid 4 timer
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 4 timer 50 minutter
Ret Bagværk
Køkken Calabrien
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 600 gr hvedemel
  • 15 gr gær
  • 200 gr sukker
  • 100 gr smør
  • 60 ml anis-likør
  • 8 æg
  • Revet skal af 1 citron
  • 100 ml mælk
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Udblød gær i lidt lunt vand, og tilsæt en smule mel - rør til det får en ensartet og ikke for tyk konsistens. Stil skålen tildækket på et lunt sted i ca. 2 timer.
  • Pisk 4 æg sammen med sukker, tilsæt lidt efter lidt mælk, citronskal, anis-likør, smeltet smør og mælk.
  • Når dejen er hævet, tilsættes resten af melet samt æggeblandingen, ælt det hele godt sammen. Dejen skal have en fast struktur og samtidig være elastisk.
  • Del dejen i to portioner som formes til strimler, saml strimlerne i den ene ende og sno dem om hinanden samtidig med at de formes til en cirkel. Lav en pæn samling af enderne. Fordel 4 hele æg i brødet, placer dem imellem de to dejstrimler så de sidder fast.
  • Stil brødet til hævning i minimum 2 timer. Inden bagning pensles brødet med et sammenpisket æg, bages i ovnen ved 220 grader i ca. 50 minutter.

Andre artikler

Back to top button