Kirsebærtid…..

Af : | 0 Kommentarer | On : 8. juni 2010 | Kategori : Fødevarer

Så er det kirsebærtid i Italien og træerne langs vejene bugner af disse små, sødmefyldte, indbydende højrøde bær.

Boderne på markederne kæmper nærmest om kap for at udbyde de flotteste kirsebær, og det er heller ikke nemt at vælge for der findes så mange forskellige sorter hvoraf den ene bare ser mere indbydende ud end den anden og hvilke af dem skal man så vælge.

Det er da heller ikke for ingenting at Italien er kendt for sine kirsebær, det er her man kan finde de fine amarene-bær i en dejlig sukkerlage, kirsebærmarmelade eller anvendt i en likør.

Blandt de førende områder for produktion af kirsebær i landet skal man finde Puglia helt nede i hælen, herefter Basilicata, Campania, Veneto og Emilia Romagna. Piemonte følger også godt med idet der i regionen findes mange bakkede områder med rigtig gode forhold for kirsebær. Der findes da også en enkelt type kirsebær, Ciliegia IGP di Marostica fra provinsen Vicenza, der som de eneste i landet har opnået at få deres helt egen kvalitets godkendelse, den såkaldte IGP-klassifikation og det er noget af en anerkendelse på de kanter skal det lige siges.

I 2003 blev der dannet en forening med det formål at have fokus på dyrkningsområderne for at beskytte de eksisterende sorter samt at øge kendskabet til kirsebærrene.

I mange af de kirsebær-dyrkende provinser bliver der da også ligefrem afholdt fester hvor bærrene indgår i som hovedtema og anvendes i diverse spændende retter, en god anledning til at mødes og nyde lidt socialt samvær.

Kirsebær er rige på vigtige fibre, mineraler og vitaminer, og har en overordentlig gavnlig virkning på vores tarmsystem eller sagt på en anden måde, de er mægtig gode hvis du har forstoppelse da de sætter godt gang i tarmsystemet.

Så udover at smage så godt at man bare kan spise dem som slik, så er de faktisk også rigtig gode for din sundhed – så hold dig endelig ikke tilbage mens sæsonen er over os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close