Gode tips til den perfekte risotto

Den klassiske italienske risotto er kendetegnet ved sin cremede og fløjlsbløde konsistens, og afstemte smag – det er lige præcis derfor at vi elsker denne ret så meget.

At lave en risotto er ikke enkelt eller en ret som kan laves på 5 minutter, det kræver nøje tilberedning og opmærksomhed.

Det vigtigste ved en perfekt tilberedt risotto består i omrøring, omrøring og atter omrøring. Omrøringen får stivelsen i risene til at blive løsnet og giver risotto’en dens cremede og bløde konsistens.

Derudover spiller ingredienserne også en vigtig rolle:

Risene – brug runde ris af typen Arborio eller Carnaroli, hvis du ikke kan få fat på disse to italienske ristyper kan du med fordel bruge almindelige grødris, da de også har et højt indhold af stivelse i forhold til løse ris.

Bouillon – brug en skoldende varm grøntsagsbouillon, som tilsættes i små portioner, lidt efter lidt mens risene opsuger væsken.

Øvrige ingredienser – du kan tilsætte krydderurter, svampe, safran, tomater, ærter eller andre grøntsager, som tilsættes ca. 5-8 minutter før risene er færdige

Osten – friskrevet Parmesan-ost giver det sidste pift til risotto’en, køb et frisk stykke Parmesan og riv det selv lige inden det skal bruges. Lige inden risotto’en er klar, tilsættes en god klat smør sammen med revet ost. Rør rundt og server.

Se vores andre opskrifter på risotto:
Risotto med græskar
Risotto med tomater

Del: