Kager til Carnevale
Til Carnevale (det italienske fastelavn) hører der altid kager og her tales om de friturestegte af slagsen. Kager i alle afskygninger, former og smage – forskellig fra region til region afhængig af de enkelte regioners traditioner.
Generelt er dog fælles for alle kagerne at de er sprøde, honning er som oftest en vigtig ingrediens, måske også lidt likør og så er de drysset med flormelis.
Napoli er blandt andet kendt for sine Struffoli, som er små kugler af dej der frituresteges så de er sprøde udenpå og dejligt bløde indeni, herefter dækkes med farvet krymmel. Indeholder blandt andet honning, kanel og kandiseret appelsinskal. Kagerne bliver også spist ved juletid.
I Lazio, Romagna og Friuli spises også disse stegte boller af dej, her kaldes de Castagnole og spises helt varme efter at de lige er blevet dyppet i flormelis. Bollerne er en sød lækkerbisken som ofte indeholder lidt anislikør til de voksne og kan indeholde creme for børnene. Du kan finde en opskrift på Castagnole her.
Disse former for friturestegte boller findes i mange forskellige afskygninger fra nord til syd, men er baseret på samme skabelon med boller af dej som frituresteges med en eller anden form for fyld og smag.
Derudover findes der et utal af andre lige så lækre kager som laves til Carnevale, der er de sprøde flager med flormelis som i Lombardiet kaldes Chiacchiere, Cenci i Toscana, Frappe i Emilia-Romagna, Bugie i Genova og Crostoli i Trentino.
I det sydlige Italien, især i regionen Basilicata er de meget glade for Tarallo som mere er en form for snack bestående af en sød brøddej med smag af anis, som formes til små ringe med en glasur af citronsaft.
Så der er så absolut noget for enhver med en sød tand og dem er der mange af i Italien, både voksne som børn.