At tilberede pesto kræver tid og tålmodighed hvilket også giver det bedste resultat i form af en velsmagende pesto.
Ret Tilbehør
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 1glas
Ingredienser
50grfriske og skyllede basilikumblade
1/2glas olivenolie
8spskrevet Parmesan
2fedhvidløg
1spskpinjekerner
Sådan gør du
På traditionel italiensk vis, anvendes en marmor-morter til at støde basilikumbladene sammen med de øvrige ingredienser. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke basilikumbladene fint med en skarp kniv. Det er denne måde som vil blive beskrevet her.
Basilikumbladene snittes bedst hvis du starter med en lille portion og efterhånden tilsætter flere og flere blade. Til sidst tilsættes hvidløg og pinjekerner, og fortsæt med at hakke hele blandingen. Til slut har du en finthakket og kompakt masse af basilikum, hvidløg og pinjekerner.
Kom forsigtigt massen op i en skål og tilsæt reven Parmesanost og olivenolie, rør det hele godt sammen uden at mase blandingen. Når du har en ensartet konsistens, er pestoen klar.