Den runde form på denne focaccia, stammer fra de runde, hvide stenhuse - Trulli'er som findes i den syditalienske region Puglia, hvor denne focaccia kommer fra.
Køkken Italiensk, Puglia
Forb. tid 40 minutterminutter
Tilb. tid 40 minutterminutter
Hævetid 2 timertimer
Samlet tid 3 timertimer20 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
500ghvedemel
25ggær
15gsukker
300gkartofler
25gfint salt
200mlvand
20modne cherrytomater
Olivenolie
Tørret oregano
Salt og peber
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og kog dem. Når de kogte, moses kartoflerne med en gaffel.
Gær opløses i 100 ml lunkent vand, og tilsættes sukker. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt sammen med de mosede kartofler og yderligere 70 ml vand, samtidig med at dejen æltes godt.
Opløs 25 g fint salt i 30 ml vand, som tilsættes til dejen, hvorefter der æltes godt i ca. 10 min. Tilsæt 20 g olivenolie, ælt til dejen er blød og elastisk.
Lad dejen hæve i en tildækket skål i 2 timer.
Smør en rund form på 28 cm med rigeligt olivenolie. Kom dejen i formen, fordel og tryk den sammen med fingrene.
Halver cherrytomaterne, fordel dem ovenpå dejen og tryk dem godt ned, drys med oregano og fordel 30 ml olivenolie på toppen af det hele.
Bag focaccia'en i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, lad den hvile 10 minutter inden den tages ud af formen.