3skefulde Taggiasca-oliven, du kan også bruge sorte oliven
½appelsin
40grsmør
Sød merian
Ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
Til garnering:
4appelsinskiver
4skiverparmaskinke
Sådan gør du
Riv appelsinskallen og bland den med smørret. Tilsæt peber og stil blandingen til side, men ikke i køleskabet.
Skær 100 g parmaskinke i skiver. Varm lidt olie kort i en stegepande og tilsæt skinke og sød merian. Brug svag varme, så skinken ikke bliver stegt.
Kog linguine i saltet vand, til den er "al dente", hæld pastaen i en sigte og gem lidt af kogevandet. Kom pastaen på en stegepande sammen med skinke, smør, oliven og en god skefuld kogevand fra pastaen. Vend osten i. Læg en appelsinskive på hver tallerken og placér pastaen ovenpå. Garneres med blade af sød merian og skiver af parmaskinke.