Start med at tænde for ovnen på 180 grader. Skyl spinaten og sørg for at al jord er væk, skær de groveste stængler væk. Kom spinat på en pande med 3 spsk olie, og lad det stå ved svag varme i et par minutter.
I en skål piskes æg sammen med salt og peber, tilsæt ricotta og pisk godt sammen. Herefter tilsættes revet grana og revet emmentaler, sørg for at det hele blandes godt uden at der er klumper.
Steg en god håndfuld rasp i lidt smør, til det er gyldent. Lad køle. Når spinaten er kogt færdig efter et par minutter, tages den op af panden og lægges på et spækbrædt. Hak spinat'en fint, og kom den i en skål. Her blandes den med rasp og efterfølgende med ægge-ostemassen.
Fordeles i en smurt tærteform og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 - 40 nminutter, til æggemassen er stivnet og begynder at blive gylden.