De grønne asparges er friske og sprøde hvilket gør dem perfekte til lette retter som antipasta eller snacks før middagen.
Ret Antipasti, Frokost
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
12grønne asparges
4skiverProsciutto di Parma
2spsk.rapsolie
3æggeblommer
180gsmør
1spsk.koldt vand
1spsk.citronsaft
Salt og peber
2spsk.koldt smør
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skræl aspargesene, og kog dem i letsaltet vand i 1 minut, til de begynder at blive møre. Afkøl aspargesene i koldt vand. Tør aspargesene på papir.
Pak 3 asparges ind i hver skive Prosciutto di Parma Læg «aspargespakkerne» i en ildfast form. Sæt formen i ovnen ved 180 grader, og bag dem, indtil parmaskinken er sprød, og aspargesene er møre. Det tager 8-10 minutter.
Smelt 180 g smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og lad smørret blive lunkent.
Kom æggeblommerne i en gryde, og sæt den ved lav varme sammen med koldt vand, citronsaft og lidt salt. Pisk kraftigt, mens saucen står ved lav varme. Pisk, indtil saucen begynder at tykne, og kom det smeltede smør i. Når saucen begynder at blive tyk, tager du gryden af varmen og pisker 2 spsk. koldt smør i for at «stoppe» kogeprocessen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.