Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano
Ret Primo
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
75grParmigiano Reggiano
2spsk.olivenolie
4x 150-175 g helleflynderfilet
100grkogte og pillede rejer. Frosne rejer skal optøes før tilberedning.
6små kviste citrontimian
150mlpiskefløde
6spsk.tør hvidvin
Salt og kværnet hvid peber
Sådan gør du
Riv Parmigiano Reggiano fint, og stil til side. Varm olien op i en stegepande, og læg helleflynderfileterne på panden. Lad fileterne stege over middel varme i 2-3 minutter på hver side.
Tilsæt rejer og to kviste citrontimian, og lad retten stege videre i 2 minutter. Smag til med salt og sort peber. Mens fileterne steger, tilberedes saucen.
Kom fløden i en kasserolle, som opvarmes forsigtigt under konstant omrøring. Tilsæt hvidvin og revet Parmigiano Reggiano, og rør rundt, indtil osten er smeltet, og saucen er cremet.
Servér fisken med rejerne, og hæld saucen over. Pynt af med de resterende timiankviste.