Skræl kartoflerne og kog dem godt møre. Mos herefter kartofler så der ikke er nogen klumper tilbage, og bland godt sammen med melet.
Tilsæt ægget og ælt sammen til det bliver en fast, elastisk dej der ikke klistrer eller sidder fast.
Tril nu dejen ud i stænger på ca. 2 fingres tykkelse og skær i stykker på ca. 1 cms længde. Med bagsiden af en gaffel presses et mønster på oversiden af gnocchien, ikke noget med at mase gaflen ned i gnocchi’en men med et let pres laves et fint riflet mønster.
Sæt en stor gryde over med vand og vent til det koger, kom herefter gnocchierne stille og roligt ned i vandet, lad være med at hælde dem alle sammen i på en gang, men kom dem ned i det kogende vand i mindre portioner. Når gnocchierne er kogte, hvilket kun lige tager nogle få minutter, vil de komme op til overfladen og kan tages op af vandet med en hulske.
Server de frisklavede gnocchier med eventuelt en hjemmelavet pesto – en købepesto er nu også helt fortrinlig, halverede cherrytomater og den revne parmesanost.