Pasta Amatriciana

Pasta Amatriciana

En klassisk italiensk pastaret som stammer fra byen Amatrice i det centrale Italien, nærmere betegnet i regionen Lazio. Byen kaldes også for Spaghettiens by – byen blev d. 24. august 2016 ramt af et kraftigt jordskælv som har ødelagt det meste af byen.

En helt enkel ret som udelukkende består af 4 ingredienser, og som nærmest kun tager den tid at tilberede som det tager at koge pastaen.

Pasta Amatriciana

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Primo
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gr Bucatini eller Spaghetti nr. 5
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 120 gr pancetta
  • 1 gr frisk peperoncino - tørret kan også bruges
  • 1/2 glas tør hvidvin
  • Olivenolie
  • Revet Pecorino Romano eller Parmesanost

Sådan gør du
 

  • Start med at snitte den friske peperoncino fint, samt skær pancetta i smalle strimler. På en pande varmes lidt olivenolie, hvorefter pancetta og peperoncino tilsættes. Når dette er stegt gylden tilsættes hvidvin og lad det fordampe.
  • Tilsæt de flåede, hakkede tomater og lad det stå og småsimre mens pastaen koges.
  • I en stor gryde varmes rigeligt med vand, når det koger tilsættes pastaen som koger jvf. anvisninger på pakken. Når pastaen er kogt færdig, hældes vandet fra.
  • Tilsæt den kogte pasta til tomatsaucen, og vend rundt. Anret på tallerkener og server med det samme med revet ost.

Andre artikler

Back to top button