Farvel til plastikposen

Fra d. 1. januar 2011 år har det i Italien ikke været muligt at købe eller få udleveret en plastikpose til at bære sine indkøb hjem i, de er simpelthen ved lov blevet helt og aldeles afskaffet.

Hvor man tidligere i alle supermarkeder, dagligvarebutikker, butikker og på de mange markeder normalt har fået udleveret eller kunne købe plastikposer til sine indkøb, skal man nu huske selv at medbringe en kurv, taske eller lignende til sine indkøb – for i butikkerne er der ingen kære mor at hente hjælp hos, for der er bare ingen plastikposer.Ved ethvert besøg på et af de lokale markeder er varerne altid blevet udleveret i sin egen plastikpose, hvilket jo selvfølgelig hurtigt kan blive til en pæn håndfuld plastikposer når der lige skal købes lidt forskelligt frugt og grønt, et par friske oste og måske noget kød til aftensmaden.

Så fremover er det med at være lidt kreativ når det gælder om at få bragt sine indkøb sikkert hjem. Mange italienske husmødre gør flittigt brug af de små indkøbsvogne på hjul, eller har en stor flettet kurv over armen (eller rettere de får manden til at bære kurven, mens de køber ind).

Så enten kan du vælge at genbruge dine gamle plastikposer, købe et decideret indkøbsnet i stof, finde en papkasse, bruge en form for kurv eller købe specielle plastikposer som er nedbrydelige og genbrugsvenlige.

Ifølge statistikken så er italienerne storforbrugere af plastikposer i dagligdagen, i gennemsnit bruger en italiener 300 plastikposer om året – det er da alligevel en pæn sjat. Hovedparten af de plastikposer som anvendes i Italien er importeret fra asiatiske lande som Kina, Thailand og Malaysia. Størstedelen af disse plastikposer bliver bare smidt ud med det almindelige affald og det tager naturen ca. 200 år om at nedbryde blot en enkelt plastikpose.

Så her må man da tage hatten af for den italienske regering for deres indsats overfor miljøet, og deres initiativ til at bekæmpe dette plastikpose-helvede som præger vores moderne samfund.

Andre artikler

Annonce
Back to top button