Hvordan laver man pesto ?

Italienerne elsker deres pasta og deres pesto – den helt enkle Pesto Genovese som laves på basilikum, pinjekerner, olivenolie og Parmesanost. Denne super enkle salsa kan gøre enhver pasta til en himmerigsmundfuld.

Pesto’ens oprindelse står hen i det uvisse, men der er forlydender om at man i det 1600-århundrede lavede en form for pressede hvidløg og brugte det som dressing.

Basilikum har altid indgået som en vigtig del i Middelhavs-køkkenet og enhver italiensk husmor har naturligvis altid frisk basilikum til rådighed i sit køkken.
At tilberede pesto kræver tid og tålmodighed hvilket også giver det bedste resultat i form af en velsmagende pesto.

Olivenolien er med til at konservere basilikumbladene og gøre pesto’en holdbar. Hvis du ønsker at gemme pestoe’en så kan du komme den i et lille syltetøjsglas og dryppe lidt olivenolie på toppen for at konservere den. Luk låget godt til og opbevar i køleskabet, husk hver gang du har brugt af pesto’en at hælde et tyndt lag olivenolie ovenpå for at sikre overfladen mod bakterier. 

Klassisk pesto

Tilb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Tilbehør
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 50 gr friske og skyllede basilikumblade
  • 1/2 glas olivenolie
  • 8 spsk revet Parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk pinjekerner

Sådan gør du
 

  • På traditionel italiensk vis, anvendes en marmor-morter til at støde basilikumbladene sammen med de øvrige ingredienser. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke basilikumbladene fint med en skarp kniv. Det er denne måde som vil blive beskrevet her.
  • Basilikumbladene snittes bedst hvis du starter med en lille portion og efterhånden tilsætter flere og flere blade. Til sidst tilsættes hvidløg og pinjekerner, og fortsæt med at hakke hele blandingen. Til slut har du en finthakket og kompakt masse af basilikum, hvidløg og pinjekerner.
  • Kom forsigtigt massen op i en skål og tilsæt reven Parmesanost og olivenolie, rør det hele godt sammen uden at mase blandingen. Når du har en ensartet konsistens, er pestoen klar.
Keyword pesto, pesto basilikum, pesto genovese
Del: