Italiensk livsstil

Bergamo går til angreb mod kebab

Italien og italienerne er kendt for at holde fast i deres rødder og traditioner, og de nyeste tiltag i en række byer i Norditalien er ingen undtagelse.

Blandt andet i den gamle, historiske bydel i byen Bergamo har lokalrådet vedtaget en ny lov som skal forbyde at der åbnes nye spisesteder som sælger kebab, diverse fastfood-steder, etniske butikker samt sex-butikker.

Lovgivningen skal sikre bevarelsen af de ægte italienske steder og italienske traditioner i de historiske centre af byerne, så at traditionerne og rødderne ikke drukner og går tabt i et mix af etniske restauranter fra hele verden.

Regionen Lombardiet har tilbage i oktober 2009 godkendt et regelsæt som gør det muligt for kommunerne at sætte en stopper for åbningen af etniske butikker og restauranter, det er bare først nu at byerne så småt begynder at udføre det i praksis.

I forvejen er der ikke mange etniske butikker og restauranter, ikke hvis man sammenligner med antallet af etniske butikker og restauranter som findes i Danmark. Italienerne ønsker ganske enkelt ikke at spise anderledes end hvad de har kendt til igennem årtier, så det er svært for mange indvandrere at finde fodfæste hvis de ønsker at starte en restaurant med mad fra et andet land. Dog er kinesiske spisesteder nok det som er mest almindeligt i gadebilledet, men der er stadig langt imellem dem og det kræver lokal-kendskab at vide hvor de ligger.

Relaterede indlæg

Se også
Close
Back to top button