Indkøbsguide

2 nye kaffetyper fra Nespresso ser dagens lys

Kaffemærket Nespresso er de seneste år blevet superpopulært i Danmark med deres kaffemaskiner med tilhørende praktiske kaffekapsler. Firmaet har da også åbnet butikker både i København og Århus, hvor kaffehungrende danskere kan købe de små farvestrålende kapsler i et hav af smagsmæssige varianter, som nok skal passe de danske kaffe-smagsløg.

Hvad er det så Nespresso kan byde på ?

Nespresso har gjort det til deres varemærke at sælge kaffemaskiner som bruger små, praktiske kapsler med den malede kaffe indeni. Nespresso har i Italien været kendt i mange år, og her fik reklamerne på fjernsynet hurtigt nærmest kultstatus pågrund af George Clooneys charmerende personlighed.

Til kaffemaskinerne findes et bredt spektrum af kaffetyper som varierer i flere forskellige smagsnuancer, og spænder fra den milde kaffe til den noget mere intense kaffestyrke med saft og kraft.

De to nye kaffetyper med de eksotiske navne Kazaar og Dharkan – som nu er kommet på gaden, giver kaffestyrken et ordentligt nøk opad af styrkeskalaen.  Kazaar er en aromatisk og kraftfuld kaffe med en umiddelbar styrke på 12, den kom faktisk på markedet allerede tilbage i 2010 udelukkende for Nespresso Club medlemmer og andre kaffe-entusiaster, senere blev den taget op til genovervejelse og genopstod så i 2012 i en begrænset udgave. Denne udgave gik herefter hen og blev så populær, at Nespresso nu har valgt at inkludere den i deres normale sortiment så vi alle kan få glæde af den.

Den anden debutant er Dharkan, der også ligger i den høje ende af styrkeskalaen – er en kaffe med en mere kompleks og samtidig elegant smag. Ligesom Kazaar så sprænger den dav også den eksisterende 10-skala og lægger sig på en styrke 11. 
Kazaar er en blanding med to typer af Robusta fra henholdsvis Guatamala og Brasilien, som blandt andet giver en mere kraftig smag med let bitre toner dog uden at overdøve smagen.

For at få det optimale ud af de bitter-søde nuancer i Kazaar, anbefales det at lave den som en ristretto – det vil sige en lille og helt intens kop kaffe på blot 25ml, men kan sagtens også tilbereds som en espresso for at få en mere blød kaffesmag. Dharkan er mere afbalanceret, som følge en længere ristning af bønnerne ved lavere temperaturer.

De to nye kaffetyper lægger sig uden diskussion i den kraftige ende af kaffestyrken, og er de kraftigste smagsvarianter som  Nespresso indtil videre har sendt på gaden. Både Kazaar og Dharkan tilhører gruppen Ristretto som er karakteriseret ved en styrke på 10, efterfulgt af Arpeggio med en styrke på 9 og Roma på styrke 8. Så hvis du er til kraftig kaffe, så skal du helt sikkert prøve de to nye kaffetyper.

Læs mere om kaffetyper, maskiner og meget mere på http://www.nespresso.com/#/dk/dk/coffee_nespresso

Nespresso har butikker i København og Århus, du kan se adresser og placering på http://www.nespresso.com/dk/

Relaterede indlæg

Back to top button