Svampe og trøfler rammes også af den varme sommer

Den langvarige sommerhede uden den mindste antydning af regn, ser nu også ud til at påvirke skovens planter som blandt andet svampe, kastanjer og trøfler.

Det er ved at være tid til at blandt andet svampene skal plukkes og kastanjer skal høstes, og bekymringen for årets høst kan så småt fornemmes blandt producenterne. Det ser ikke helt så slemt ud når det gælder svampene, for lokale regnbyger i ny og næ har hjulpet på situationen, derimod ser det værre ud for kastanjerne og især når det gælder trøflerne.

De mest optimale forhold for modningen af svampe er en fugtig jordbund, uden kraftig regn og godt med solskin, så der bliver en 18-20 grader inde i selve skoven. Regnen er udeblevet i det meste af Italien, enkelte steder i landet har lokale byger dog lige været tilstrækkeligt til at give den nødvendige fugtighed til  jordbunden, men for de fleste svampe-områder er jordforholdene noget tørre.

Bekymringerne for høsten strækker sig også til kastanjerne og trøfler, som ligesom så mange andre afgrøder er afhængige af store mængder vand for at kunne vokse og give et godt udbytte. Derfor går mange producenter i blandt andet Piemonte og det sydlige Italien rundt med bekymrede miner, fordi indtægten fra årets høst er det som mange familier i landområderne skal leve af i det kommende år

Andre artikler

Annonce
Back to top button