FødevarerMade in Italy

Stark Delicious fra Alto Adige

Jord, vand, luft og varme – de ideelle betingelser for et sundt og givende æbletræ, og netop også hvad regionen Alto Adige i det nordlige Italien, på grænsen til nabolandet Schweiz – har at byde sine mange æbleplantager.

Den lave nedbørsmængde, tilstedeværelse af solens varme stråler i mere end 300 dage om året, den kølige luft fra bjergene samt kraftige temperaturforandringer gør området til et sandt paradis for æble-dyrkerne og giver dejligt røde og sprøde æbler.

Æblet Stark Delicious eller også kaldet Red Delicious har siden 2006 kunne skrive æble fra Alto Adige på visitkortet, eller i hvertfald kunne have sit helt eget klistermærke med titlen Mela Alto Adige BGP fra Val Venosta. Hvert klistermærke har en lille mariehøne som symbol på de naturlige og økologiske produktionsmetoder, idet der netop bruges mariehøns i kampen mod insekter og andet småkravl som meget gerne vil sætte deres tænder i æblerne eller bladene på træerne.

For at sikre kvaliteten af æblerne er de underlagt en række regler og kvalitetskontrol, gennem hele dyrkningen og til æblet når frem til dig som forbruger, hvert æble kan rent faktisk spores helt tilbage til den pågældende producent.

Æblerne bliver modne i midten af september, og har en flot og indbydende rød farve som bare venter på at vi sætter tænderne i det sprøde skind.

Relaterede indlæg

Back to top button