Fødevarer

Is og frisk frugt er populært i varmen

Med sol og varme følger også et behov for at køle sig ned, og det gøres da også bedst med en lækker italiensk is. Hvilket mange italienere naturligvis også gør, men denne kraftige efterspørgsel på is har ganske enkelt fået priserne på denne delikatesse til at stige. Set i forhold til juni måned i år, så er priserne steget 0,3% fra juni til juli måned, og på årsbasis er priserne steget med 1,4%.

Når der skal produceres mere is, skal der selvfølgelig også bruges flere råvarer og netop den større efterspørgsel på blandt andet frugt har medført at priserne på frugt har fået et godt nøk opad. I forhold til sommeren 2011 er priserne på frugt steget med 9,4%.

Derudover har den ekstraordinært varme juni måned iår som gav temperaturer på op mod 35-40 grader, også fået forbruget af is og frisk frugt til at eksplodere i et forsøg på at slukke tørsten og lidt nedkøling for at undgå at blive helt overophedet. Der er i løbet af den seneste ekstremt varme periode registreret en stigning på 20% i forbruget af is, frisk frugt samt læskende drikkevarer.

Relaterede indlæg

Se også
Close
Back to top button