Forfalskede fødevarer

Fødevaremyndighederne i Italien har for nylig fået en rigtig god fangst, og det var ikke småting som kontrolenheden fra Parma fandt i forbindelse med deres seneste kontrolaktion rettet mod  fødevarevirksomheder.

Denne gang var 4 provinser udvalgt til nærmere granskning fra myndighederne, og der var da også bid ved aktionen.

Den helt store gevinst var de 20.000 kilo forfalskede DOP-fødevarer, derudover blev der også fundet olivenolie uden etiket – alt sammen til den nette sum af 730.000 euro. Blandt fødevarerne var blandt andet 7.000 kilo forfalsket parmesanost og grana padano, dertil kommer de 2.049 kilo af forfalsket Parma skinke.

Alle fødevarerne er naturligvis blevet konfiskeret af myndighederne.

Som sidegevinst fandt myndighederne 21 medarbejdere som ikke havde helt styr på ansættelsesforholdet.

Desværre har Italien den kedelige ære at holde førstepladsen når det gælder produktion af  forfalskede fødevarer. Begrebet Made in Italy er en kæmpeforretning og der sælges italienske fødevarer over det meste af verden – desværre er 2/3 af disse fødevarer forfalskede og har aldrig nogensinde set skyggen af den ægte vare og det har heller aldrig været meningen – det har udelukkende været for at tene masser af penge på de verdenskendte italienske fødevarer. Bagmændene har ingen skrupler ved at benytte sig af de kendte fødevarers navne, uden at hverken ingredienser eller produktion kommer i nærheden af den ægte vare.

Kvaliteten af disse fødevarer er da også derefter, og har ikke det fjerneset med Italien at gøre, desværre er det svært at opdage disse varer for som regel står der et italiensk firma på som producent og hvordan skal du så som forbruger vide at der er tale om kopivarer. Du opdager oftest først at der måske er tale om en kopi når du sætter tænderne i en vandet og kønsløs mozzarella, eller den lufttørrede skinke virker noget tør og smagsløs, men det kræver samtidig at du ved hvordan den ægte vare rent faktisk skal smage.

De italienske myndigheder kører da også en nul-tolerance politik på området og slår hårdt ned på brodne kar i branchen, for italienerne er med rette stolte af deres fødevarer.

Andre artikler

Annonce
Back to top button