Italiensk bryggeri vinder guld i New York

Bryggeriet Tenute Collesi har gjort det igen – de har ved den senest afholdte Internationale Beer Competition i New York kunnet hente guldmedaljen hjem som det bedste bryggeri, derudover vandt de også lige 3 bronze-medaljer ved samme konkurrence. Det var deres øl Imper Black Ale, Ale Improper Chiara Rosa og Imper Hop Ale Ritter, som nu kan bryste sig med en bronzemedalje hver.

New York International Beer Competition er en konkurrence som så dagens lys i starten af 2012 af Adam Levy, professor og professionel smager af vin og øl. Den er ment som et sted hvor eksperterne kan mødes og udveksle viden om fremtidige tendenser indenfor drikkevare-sektoren. Konkurrencen blev så afholdt for allerførste gang i februar måned, og blandt mere end 100 bryggerier fra hele verden var det det italienske bryghus som løb af med titlen som det bedste bryggeri i verden.

Selv om konkurrencen stadig er meget ukendt i Italien, så regnes NYIBS som konkurrencen kaldes, for en betydningsfuld anerkendelse idet de kun uddeler priser til ca. 4% af de tilmeldte bryggeriers ølmærker. Priserne tildeles til de ølmærker som virkelig har markeret sig, og ikke som i mange andre konkurrence hvor der uddeles priser til højre og venstre for alt mellem himmel og jord.

For bryggeriet Collesi kommer den fornemme pris på et meget velvalgt tidspunkt, hvor bryggeriet er begyndt på at markedsføre sig selv mere og mere på det amerikanske marked, og her vil prisen være en stor hjælp til at få øjnene op hos de amerikanske øldrikkere, for at der faktisk findes rigtig gode øltyper udenfor landets grænser.

Bryggeriet som er beliggende i Marche-regionen laver specialøl fra Apecchio, hvor de udelukkende bruger lokale råvarer og gør en stor indsats for at få det naturlige og autentiske frem i deres produkter. De dyrker selv mange af deres ingredienser og benytter desuden det klare, friske kildevand fra Monte Nerone.

Et suverænt eksempel på brandet Made in Italy, og et kvalitetsprodukt som italienerne kan være stolte af.

Andre artikler

Se også
Close
Back to top button