Slow Food fylder 25 år

For præcis 25 år siden kom et helt nyt og for datiden, revolutionerende madkoncept til verden, “Godt, Rent og Smagfuldt” – filosofien bag bevægelsen Slow Food Italia.

Idag d. 18. juni kan bevægelsen så fejre 25 års fødselsdag, og der skal lyde et stort tillykke med dagen herfra for et helt unikt og fantastisk koncept,som Danmark kan lære meget af. Slow Food Danmark har i mange år levet en meget anonym tilværelse, men er de seneste år blevet vakt til live takket være nye kræfter som har en dyb interesse for området.

Fødselsdagen vil blive fejret over det ganske land – fra nord til syd, og mere end 300 lokale piazzaer over hele Italien har forberedt sig på den helt store fødselsdagsfest d. 18. juni. Her vil dagen igennem være en masse lokale små fødevare-producenter og landbrug møde op for at vise deres produkter og selvfølgelig lade de besøgende smage nogle af deres lækre kvalitets-fødevarer fra deres respektive område.

Slow Food-bevægelsen er karakteriseret ved at formålet er, at fremme kendskabet til kvalitets fødevarer fra de forskellige områder og egne i Italien. Væk med fastfood og industrielt producerede fødevarer, i stedet skal der fokuseres på de lokale råvarer som korn, frugt, grønt og kød der dyrkes eller opdrættes med kærlighed og efter gamle, historiske traditioner, og hvor kvaliteten er i højsædet frem for alt.

Denne dag er en dag hvor vi får mulighed for at tænke og reflektere over hvad det er som vi propper i munden, stoppe op og se på kvaliteten af de fødevarer som vi spiser og bruger i vores daglige madlavning, er de fyldt med hav af e-numre eller ved du hvordan din mad er kommet til verden og siden havnet på dit køkkenbord. Hvad er det for nogle fødevarer vi giver vores børn, hvilke kvalitetskrav til vores mad er vi med til at give videre til næste generation, er mad blevet noget som bare skal overståes og købes ind uden at skele til kvalitet og sundhed….

Det er i bund og grund, det som Slow Food-konceptet i grove træk går ud på – at kende den mad vi spiser, hvor kommer den fra og hvordan er den fremstillet, samt at bidrage til at fremme dette fantastiske koncept, som reelt set er super enkelt og basalt men som vi har brug i dette mere og mere industrialiserede samfund.

At stoppe op og tænke over hvad det egentlig er som vi foretager os med hensyn til vores mad og hvad det er som vi gerne vil med vores mad….fra jord til bord.

Andre artikler

Back to top button