Nonna’s råd om mørdej

Når du tilbereder en mørdej, er det vigtigt at du er opmærksom på at dejen bliver æltet godt sammen med hænderne, uden at dejen bliver for varm. Du kan eventuelt skylle hænderne med koldt vand, undervejs mens du ælter så at dine hænder bliver kølet lidt ned. Da dejen indeholder smør vil den blive svær at arbejde med, den begynder at klistre sig fast på fingrene eller røreskeen hvis den bliver for varm, så det gælder bare om at sørge for at den er kold.

Du kan også bruge en elpisker, så undgår du at skulle tænke på om dejen bliver for varm. For at dejen bliver nemmere at rulle ud og ikke klistrer fast til kagerullen, skal den derfor også hvile koldt i ca. 1 time inden du begynder at rulle den ud.

Det anbefales, at det smør som du skal bruge til dejen, bliver taget ud af køleskabet lige inden det skal blandes i dejen – lad være med at tage det ud i god tid for at det skal blive blødt. Lad smørret være så koldt som muligt.

Back to top button