Vingården Tenuta Bossi – en perle i Toscana

I de skovfyldte bakker lige nordøst for Firenze, i hjertet af Chianti Rufina – det kendte vinområde, beliggende i en højde på mellem 200 og 400 m over havets overflade, finder vi vingården Tenuta Bossi. Vingården og den land som hører til, er fordelt på lige godt 320 hektar, fordelt på henholdsvis vinmarker, olivenlunde, skov og kornafgrøder – så det er på ingen måde et lille foretagende, der holder til her på stedet.

Selve vingården er et imponerende syn, med bygningsværker der stammer helt tilbage til det 15. århundrede, og senere hen er blevet restaureret til dets nuværende stand. Familien Gondi, som i dag er de nuværende ejere af gården, købte stedet i 1592 udelukkende på grund af beliggenheden i netop denne produktionszone, familien harda også i gennem 4 årtier fra netop denne vingård, blandt andet produceret vinen Chianti Rufina.

De nuværende indehavere omfatter Marchese Bernardo Gondi som driver stedet sammen med sin søster Donatella. Men også søskendeparrets far har også sat sit præg på vinbranchen og var præsident for den regionale landbrugskulturforening i Toscana i årene 1983 til 1989, så det ligger i familiens blod at have med landbrug og vinproduktion at gøre. Den nuværende marchese har fortsat traditionerne og var præsident provinsen Firenzes landbrugsråd i en periode på 7 år samt har også været medlem af Firenzes handelskammer, så det må siges at være en noget betydningsfuld familie.

Vingården producerer i omegnen af 900-1.000 hl vin fordelt på Chianti Rufina, Super Toscana, Bianco og Rosato dei Colli dell’Etruria Centrale samt en Vin Santo. Dertil kommer så en extra-verigine olivenolie fra de omkring 32 hektar olivenlunde.

Gondi-familien er en gammel og historisk familie som har rødder helt tilbage til datidens adel i Firenze. Familien kan spores så langt tilbage som til 1197 hvor en Orlando di Bilicozzo Gondi var medlem af kommunalrådet, og desuden havde gjort sig bemærket som handelsmand.
Det er ikke bare indenfor landets egne grænser at familien har sat sit fingerpræg, i Frankrig havde familien etableret en succesfuld bank-virksomhed. Via sit venskab med den kendte familie Medici i Firenze, har familien da også haft sin regelmæssige gang ved hoffet i Paris.

Så en fornem familie som også er blevet kendt for sine gode og klassiske vine fra Toscana.

Andre artikler

Annonce
Back to top button