Pas på med alkohol og bilkørsel – ny lov om trafiksikkerhed i Italien

Den italienske regering har godkendt en lov som skal sikre en øget trafiksikkerhed, blandt andet med restriktioner for nye bilister, højere bøder for hastighedsoverskridelser – den nye lov trådte i kraft d. 13. august 2010.

Årsagen til loven skal findes i det seneste års kraftige stigning i antallet af trafikulykker, som primært sker i weekenderne og hvor unge, alkohol og narkotika er hovedingredienserne. Groft sagt kan man sige – ingen weekend uden en håndfuld indslag på fjernsynet om alvorlige færdselsuheld rundt om i landet, forårsaget af fart, alkohol og narkotika.

Loven er da også en kraftig opstramning af den tidligere lovgivning, som indenfor de sidste år er blevet strammet gevaldigt op når det gælder kørsel og alkohol.

Fra at det tidligere var helt normalt at mange italienere – især i landområderne, kørte rundt med promiller i blodet umiddelbart efter en frokost eller aftensmåltid som selvfølgelig også omfattede indtagelse af vin, til idag hvor der er total nul-tolerance når det gælder at sætte sig bag rattet efter at have drukket alkohol.

I forbindelse med politiets razzia’er ved højtiderne, kan du sagtens forvente at skulle aflevere den 4-hjulede på stedet hvis det konstateres at du har drukket alkohol, så må du selv finde ud af at komme hjem – det er bare ikke deres problem.

Loven omfatter blandt andet følgende forhold:
– nul alkohol forud for at sætte sig bag rattet, i en periode på 3 år for personer som lige har fået kørekort, ellers er det frakendelse af kørekortet i en længere periode
– autogrill og tankstationer langs motorvejene må ikke sælge alkohol mellem kl. 22.00 og 06.00
– overskridelse af hastigheden med 40-60 km i timen giver bøder på 500 – 2000 euro
– overskridelse af hastigheden med mere end 60 km i timen, kan du forvente en bøde på mellem 800 – 3200 euro samt frakendelse af kørekort i 6 – 12 måneder
– derudover er bødestørrelsen især steget når det gælder scooter og minibiler, hvis der køres over de tilladte 45 km i timen så vanker der en bøde på 1000 – 4000 euro
– på 3-sporede motorveje må der køres 150 km i timen (før var det kun på 4-sporede motorveje og på specielle strækninger)
– bilister over 80 år skal have obligatorisk lægecheck for at kunne beholde kørekortet

Andre artikler

Annonce
Back to top button