Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Rosato DOC

Vintype: Rosato
Druer:
Lambrusco, Malbo Gentile og Fortana
Serveringstemperatur:
14°C
Region:
Emilia Romagna

Karakteristika:
Denne vin produceres fra vinmarker som er placeret i midten af produktionszonen og omfatter ialt 13 kommuner i provinsen Modena, herunder Castelvetro som også er dens DOC-navn.

Produceret på druen Lambrusco Grasparossa hvor indholdet skal være på minimum 85%, derudover tilsættes andre druer som er i samme familie som Lambrusco-druen, det drejer sig om druerne Malbo Gentile og Fortana som står for de resterende 15% af druerne.

Lambrusco er kendetegnet for vinproduktionen fra regionen Emilia-Romagna, og produceres både som rødvin og rosato som er mousserende.

Lambrusco Rosato er en vin som kan drikkes i mange forskellige anledninger, passer fint til lette retter med f.eks. svinekød, herunder den klassiske zampone som er en pølse bestående af svinekød og formet som en grisefod – en klassisk ret fra Modena, især populær ved nytårstid sammen med linser.

Produktion på druen Lambrusco blev oprindeligt startet af etruskerne som kaldte den for “lambrusca”, planten groede vildt og spredt ud over Emilia.
Dette kunne forklare navnet på vinen som med tiden ændrede sig fra lambrusca til lambrusco.

En anden hypotese om navnets oprindelse er, at navnet stammer fra den lette bitterhed som findes i druen (brusc på den lokale dialekt betyder bitter).

Efter høsten og presning, ligger skallerne en tid i mosten for at opnå den karakteristiske lyserøde farve.

Kan drikkes til:
Velegnet til lette retter som antipasti med blandt andet prosciutto, skinke, pølser, samt pastaretter med f.eks tortellini.

Andre artikler

Annonce
Back to top button