Ændringer til DOC-klassificering for Piemonte-vine

Henover de sidste dage er der blevet gennemført ændringer til DOC-klassificeringen, en proces som har været i gang siden juli 2009 med det formål at gennemgå oprindelsen af de eksisterende DOC og DOCG’ere, laver tilretninger og opdateringer samt tilføje nye vintyper. 

Nu er der så godkendt 2 ændringer, nemlig en tilføjelse vedr. DOC Colli Tortonesi med introduktionen af en ny variant af vin på Freisa-druen samt ændringer i forbindelse med underzonen Terre di Libarna.

Derudover er der så kommet en helt ny DOC, nemlig denominationen Calosso og vedrører dyrkningen af den lokale drue Gambe rossa (røde ben), som er egnstypisk lige netop for bakkerne omkring byen Calosso. Druetypen blev genopdaget i år 2000, så det må siges at den har fået stor revanche på vinområdet i og med at den nu har fået sin helt egen DOC.

Alle nye denominationer gennemgår en prøve-periode på 2 år, hvor de bliver gennemgået og vurderet på kryds og tværs for at sikre at kvaliteten er i orden, og at alle nye denominationer bliver gennemgået på samme vilkår.

Andre artikler

Annonce
Back to top button