Rens forårsløgene, skær roden af samt den grove del af toppen. Skær dem i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skyl asparges og knæk den tørre ende af, og skær asparges i små stykker. Pil løg og snit dem fint, steg løget let gyldent i en gryde med smør i ca. 5 minutter. De må ikke blive brune.
Tilsæt asparges og kartofler, sammen med 1 liter vand - lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag asparges op og lad kartoflerne koge yderligere 10 minutter. Gem en tredjedel af aspargesene og aspargestoppene til senere.
Kog de kogte kartofler, forårsløg og asparges i en blender eller foodprocessor, og blend til det har en flydende konsistens uden klumper. Hæld suppen tilbage i gryden, ved svag varme uden at det koger.
Tilsæt fløden og lad det stille komme op til kogepunktet. Fordel suppen i varme suppeskåle, fordel de kogte aspargestykker og toppe i skålene. Drys med lidt friskkværnet sort peber og server med brød til.