Rens auberginer, fjern toppen og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg dem i en skål og drys med salt, vend godt rundt så saltet bliver fordelt. Lad stå i ca. 1 time. Herefter skylles aubergine-skiverne og tørres med et viskestykke. Frituresteg aubergine, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at absorbere det overskydende fedtstof.
Tilbered salsaen ved, at pille løget og snit det fint. Steges gyldne i en gryde med olivenolie, tilsæt de flåede tomater og lidt salt. Lad småsimre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Skær de friturestegte aubergine-skiver i tern og tilsættes til tomatsalsaen sammen med et par friske basilikumblade.
Kog fusilli i letsaltet, kogende vand ifølge anvisninger på pakningen, når de er kogte hældes vandet fra og vendes i tomatsalsaen.
Ved servering drysses revet ricotta henover retten, sammen med lidt friske basilikumblade.