Beklæd en smurt tærteform med en diameter på 24 cm med udrullet tærtedej. Skyl asparges i koldt vand, skær den grove og tørre bund væk. Skær herefter asparges i mindre stykker på ca. 3 cm's længde.
På en pande steges asparges-stykkerne i lidt smør ved medium varme, til de begynder at blive blødere og møre. Drysses med salt og peber, samt fintsnittet bredbladet persille. Tag asparges fra panden, og lad dem lige køle af. Kom hovedparten af asparges-stykkerne i en blender – læg en håndfuld asparges-stykker på en tallerken til senere.
Blend asparges til en ensartet konsistens. I en skål blandes asparges-cremen med ricotta-osten, og oste-aspargescremen fordeles på tærtebunden.
Fordel asparges-stykkerne henover tærten. Drys med revet parmesanost. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30 – 35 minutter, til tærten er gylden og sprød.