Tiramisu

Ret Dolci
Søgeord opskrift tiramisu, tiramisu, tiramisu, dessert
Tilb. tid 50 minutter
Hviletid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 500 gr Mascarpone
  • 6 æg
  • 500 gr Savoiardi (Ladyfingers)
  • 8 små kopper stærk kaffe
  • 6 tsk sukker
  • kakaopulver

Sådan gør du

  1. Del æggene i hvider og blommer i separate skåle. Blommerne piskes med sukkeret til en tyk og cremet konsistens, tilsæt mascarpone og bland godt sammen.
  2. Æggehviderne piskes helt stive, og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.
  3. Lad kaffen køle af til den er lunken, og vend herefter savoiardi i kaffen så der er kaffe hele vejen rundt. Kagerne skal tages hurtigt op af kaffen, for de bliver hurtigt bløde. Læg savoiardi'er i bunden af et kvadratisk fad, og fordel et lag creme henover. Herefter lægges endnu et lag kaffe-dyppede savoiardi, efterfulgt af et lag creme.
  4. Drys kakaopulver henover det øverste lag creme og sæt fadet i køleskabet i minimum 2 timer inden servering.